szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Zawijańce drożdżowe z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Małe co nieco do przegryzienia na szybko. Pachnące ziołami, bardzo aromatyczne. Do przygotowania w kilka chwil

Zawijańce drożdżowe  z kiełbaską

Składniki:

Zawijańce drożdżowe z kiełbaską

Ciasto

  • 1 ½ szkl. mąki
  • 3 dag. drożdży
  • 3 łyżki oleju
  • 1/3 szkl. ciepłej wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do pizzy

Nadzienie

Sposób przygotowania:

Zawijańce drożdżowe z kiełbaską

Przygotowanie ciasta

Zawijańce drożdżowe  z kiełbaską
Ciasto rozwałkować i posmarować pastą pomidorową.

Z mąki, rozkruszonych drożdży, oleju, wody, soli, pieprzu i przyprawy do pizzy zagnieść ciasto. Odstawić. Pastę pomidorową wymieszać z ostrą papryką. Ciasto drożdżowe rozwałkować i posmarować pastą pomidorową.

Przygotowanie nadzienia

Zawijańce drożdżowe  z kiełbaską
Nałożyć nadzienie z kiełbaski i zwinąć w rulonik.

Parówki lub inną wędlinę drobno pokroić. Następnie podsmażyć na oleju z drobno posiekanym czosnkiem, pokrojoną w kostkę papryką i suszonymi pomidorami. Nałożyć przesmażoną wędlinę i zwinąć w rulonik.

Przygotowanie do pieczenia

Zawijańce drożdżowe  z kiełbaską
Zawijaski przed włożeniem do piekarnika należy posypać startym serem.

Rulonik pokroić na plastry ok. 1 cm i układać na blaszce. Posypać na wierzchu startym serem. Zapiekać w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku ok. 20 minut.