lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Fasolowa na młodej fasolce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Poszłam na ogródek z zamiarem zerwania fasolki szparagowej żółtej na obiadek, a tu proszę przerośnięta - jaka szkoda. Nie zostało mi nic innego jak ją obrać, czyli wyskubać zielone fasolki. Tak powstała fasolowa na młodej fasolce.

Fasolowa na młodej fasolce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolowa na młodej fasolce

Składniki :

  • fasolka żółta " przerośnięta" kolo 2 kg było z łupinami ( po obraniu miseczka )

 

  • młoda marchew 4 szt ( prosto z ogródka )

 

 

  • seler 100 g

 

  • pietruszka 1 "korzonek "

 

  • ziemniaczki 5 szt

 

  • pałki z kurczaka 4 szt

 

 

 

  • listek laurowy 3 szt

Sposób przygotowania:

Fasolowa na młodej fasolce

Wykonanie fasolówki :

Do garnka wkładam fasolkę zalewam wodą i wstawiam na gaz ( niech się gotuję) na małym ogniu. Marchewkę myje obieram i kroje w plasterki, dodaje do fasolki. Ziemniaki myje obieram kroje w kostkę i dodaje do fasolki. Seler i pietruszkę obieram dodaje do zupy, a po odcinam kawałek i też dodaje do zupy. Na końcu wkładam pałki z kurczaka i na małym ogniu gotuje koło 1.1/2 godziny. Wrzucam pokrojony drobno koperek ( będzie ciekawiej wyglądała zupa ). Podaje zaraz po ugotowaniu.

Fasolowa na młodej fasolce
Do garnka wkładam fasolkę zalewam wodą i wstawiam na gaz ( niech się gotuję) na małym ogniu.
Fasolowa na młodej fasolce
Marchewkę myje obieram i kroje w plasterki , dodaje do fasolki. ziemniaki myje obieram kroje w kostkę i dodaje do fasolki.
Fasolowa na młodej fasolce
Seler i pietruszkę obieram dodaje do zupy a po odcinam kawałek i też dodaje do zupy . Na końcu wkładam pałki z kurczaka i na małym ogniu gotuje koło 1.1/2 godziny .

Tagi:

fasola