Sposób przygotowania:
Krem fasolowy z grzankami
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia fasolę odcedzić i ponownie zalać wodą. Fasolkę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, oregano. Cebulę obrać, polać zimną wodą żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Ząbek czosnku obrać, przemyć i drobno pokroić. Do fasolki z przyprawami dodać pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Całość dobre wymieszać i zagotować, a następnie zmniejszyć ognień i gotować do czasu, aż fasolką zmięknie. Po zagotowaniu zupę dać do ostudzenia, a następnie dokładnie wszystko zmiksować. Ser żółty strzeć na tarce z grubymi oczkami i wsypać go delikatnie do zupy. Całość podgrzać i gotować, żeby ser żółty rozpuścił się. Z chleb pokroić na kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. NA talerze nałożyć zrobione grzanki i zalać kremem fasolowym.