Sposób przygotowania:
Fastfoodowe szaleństwo
Najpierw należy zrobić sos czosnkowy - do miski wciskamy 10-15 ząbków obranego czosnku, przekładamy 300 ml śmietany 12% oraz 2-3 łyżki majonezu, dodajemy sól, pieprz i bazylie do smaku. warto aby sos postał 1-2 h w chłodnym miejscu by przeszedł smakiem. Jeśli chodzi o grzanki - do miski przekładamy 3-4 łyżki roślinnego masła, wciskamy 10 ząbków czosnku, dodajemy sól, pieprz, bazylie i suszony koperek - mieszamy i smarujemy chleb, zapiekamy 10-15 minut Pierś kurczaka kroimy po skosie w 2 cm kawałki, delikatnie rozbijamy. Szykujemy ciasto naleśnikowe: do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, pieprz, kurkumę, zioła prowansalskie, bazylię, szczyptę chili, następnie wbijamy jajka i dolewamy nieco mleka (ciasto ma być gęste). w cieście obtaczamy z osobna kawałki mięsa i układamy na rozgrzanym oleju - smażymy na rumiano z obu stron. Kapustę pekińską siekamy, pomidora, ogórka i cebulę kroimy w kostkę - wszystko razem mieszamy. Na talerze układamy sałatkę (polewamy ją sosem), nuggetsy i cieplutkie grzanki - rewelacja!

