kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Faszerowana cebula

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dość dużo roboty z tą przekąską, ale bardzo efektowna.

Faszerowana cebula

Składniki:

Faszerowana cebula

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cebula
Cebule obrać. Usunąć "czubki". Środek wydrążyć. Przelać wrzątkiem. Farsz: na sypko ugotować ryż na mleku. Poczekać, aż ostygnie. Dodać obrane i posiekane jajka. Wymieszać z połową zeszklonych środków z cebul. Tak przygotowanym farszem napełnić cebulę i ułożyć ją w naczyniu do duszenia. Wlać bulion. Dusić do miękkości. Do wytwarzającego się sosu dodać zasmażkę przygotowaną z masła i mąki. Lekko poddusić. Wymieszać z koncentratem. Faszerowaną cebulę podawać w sosie.