iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowana kalarepa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nietypowe połączenie składników a jakie smaczne. Taka kalarepa jest bardzo zdrowa i pożywna. Można robić ją na obiad i na kolację.

Faszerowana kalarepa

Składniki:

Faszerowana kalarepa

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana kalarepa
Kaszę i kalarepę, ziemniaka gotujemy razem w słonej wodzie około 30 minut, kalarepę wyjmujemy w kaszę przecedzamy, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, łączymy rozgniecionego ziemniaka z posiekaną cebulką, marchewką, kaszą, przeciśniętym czosnkiem, solimy, pieprzymy. Z kalarepy wydrążamy środek, faszerujemy ją, zapiekamy 30 minut a następnie możemy podać polaną sosem tzatziki, u mnie bez sosu.