Sposób przygotowania:
Faszerowana papryka z curry
Ryż gotujemy w sposób tradycyjny. W tym czasie oczyszczamy czerwoną paprykę wyjmując z niej środek i ziarna. Olej rozgrzewamy na patelni. Podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę, mięso mielone i pieczarki pokrojone w cienkie ćwiartki. Doprawiamy curry, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy składniki będą już miękkie dodajemy je do ryżu, doprawiamy solą i pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz umieszczamy w oczyszczonych paprykach. Gdy będą gotowe wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Po tym czasie na wierzchu każdej z nich układamy plasterek sera. Zapiekamy jeszcze około 15 minut aż ser się rozpuści. Jemy jako drugie danie obiadowe.