Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Faszerowana pieczona papryka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zamiast kaszy kuskus można użyć perłowej,a zamiast pieczarek boczniaków!

Faszerowana pieczona papryka

Składniki:

Faszerowana pieczona papryka

 

  • 2 papryki czerwone,
  • 2 papryki zielone,
  • 2 papryki żółte,
  • 2 papryki pomarańczowe,
  • 2 szkl.ugotowanej na sypko kaszy kuskus,
  • 35dag.mielonego mięsa indyczego,
  • 2 jajka,
  • 30dag.pieczarek,
  • 2 duże cebule,
  • 8 plasterków żółtego sera,
  • 4 łyżki oleju,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowana pieczona papryka
Pieczarki i cebulę posiekać,poddusić na łyżce oleju,wymieszać z mielonym mięsem,jajkami i kaszą,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Z papryk odciąć czubki po stronie ogonka,usunąć gniazda nasienne,a środki wypełnić farszem,przykryć plastrami żółtego sera i odciętym wierzchem.Papryki zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową,ułożyć w brytfannie i piec w 180"C.ok.40min.