nianiamilcia

nianiamilcia

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Faszerowane filety z indyka.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to połączenie schabowego z mielonym.

Faszerowane filety z indyka.

Składniki:

Faszerowane filety z indyka.

 

  • 10 filetów z indyka
  • 60 dkg mięsa mielonego( może być drobiowe lub wieprzowe.)
  • przyprawa do drobiu,bułka tarta.
  • Sos:
  • 1 łyżka mąki
  • po łyżeczce keczupu łagodnego,przecieru pomidorowego,chrzanu i musztardy,bulionetka.

Sposób przygotowania:

Faszerowane filety z indyka.
Filety rozbijamy tak jak na schabowe i przyprawiamy z mięso przyprawiamy jak na kotlety mielone. Na rozbite filety rozkładamy mielone mięso i zwijamy jak na zrazy. Obtaczamy je w bułce tartej i podsmażamy na oleju z obu stron. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy tłuszczem ,wlewamy ciepłej wody tak aby zakryła dno.Układamy w naczyniu podsmażone zawijasy.Ponownie dolewamy wody tak aby zakryła zawijasy.Wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 180stopni.Pieczemy przez 35 minut. W między czasie na rozgrzane masło wsypujemy mąkę i podsmażamy,dodając ciągle mieszając pozostałe składniki sosu gdy się połączą dodajemy powoli ciągle mieszając wodę. Gdy to zgęstnieje wyłączamy gaz.Po upływie 35 minut do zawijasów dodajemy wcześniej przygotowany sos i dusimy je jeszcze przez 10 minut.