Sposób przygotowania:
Faszerowane filety z indyka.
Filety rozbijamy tak jak na schabowe i przyprawiamy z mięso przyprawiamy jak na kotlety mielone. Na rozbite filety rozkładamy mielone mięso i zwijamy jak na zrazy. Obtaczamy je w bułce tartej i podsmażamy na oleju z obu stron. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy tłuszczem ,wlewamy ciepłej wody tak aby zakryła dno.Układamy w naczyniu podsmażone zawijasy.Ponownie dolewamy wody tak aby zakryła zawijasy.Wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 180stopni.Pieczemy przez 35 minut. W między czasie na rozgrzane masło wsypujemy mąkę i podsmażamy,dodając ciągle mieszając pozostałe składniki sosu gdy się połączą dodajemy powoli ciągle mieszając wodę. Gdy to zgęstnieje wyłączamy gaz.Po upływie 35 minut do zawijasów dodajemy wcześniej przygotowany sos i dusimy je jeszcze przez 10 minut.
Pani zima