Sposób przygotowania:
Faszerowane kapelusze
Pieczarki umyć, odciąć trzonki, posiekać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać pokrojone trzonkii płatki owsiane, smażyć 3 minuty. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelnie dołożyć warzywa, przyprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać połowę sera żółtego, wymieszać. Resztę oliwy wymieszać z ziołami, posmarować wnętrza kapeluszy pieczarek. Wypełnić je farszem, ułożyć w natłuszczonej formie, posypać resztą żółtego sera. Zapiekać 10-15 minut w temp. 190 st.C. Podawać z sałatą.
Anula