ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Faszerowane kapelusze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Życzę wszystkim smacznego...

Faszerowane kapelusze

Składniki:

Faszerowane kapelusze

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane kapelusze
Pieczarki umyć, odciąć trzonki, posiekać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać pokrojone trzonkii płatki owsiane, smażyć 3 minuty. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelnie dołożyć warzywa, przyprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać połowę sera żółtego, wymieszać. Resztę oliwy wymieszać z ziołami, posmarować wnętrza kapeluszy pieczarek. Wypełnić je farszem, ułożyć w natłuszczonej formie, posypać resztą żółtego sera. Zapiekać 10-15 minut w temp. 190 st.C. Podawać z sałatą.

Tagi:

sery zioła ser