Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Faszerowane mielone

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 55
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych, których nie musisz smażyć i zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego Kieszonki z mielonego mięsa z pysznym farszem są pożywne i sycące.

Faszerowane mielone

Składniki:

Faszerowane mielone

Składniki na mielone:

Składniki na farsz:

Sposób przygotowania:

Faszerowane mielone

I

Faszerowane mielone
Przygotowanie mięsa, robienie kotletów i przygotowanie otworów do farszu.

1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.

2. Z mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży otwór, najlepiej szklanką i pieczemy 30 minut w 180°C.

II

Faszerowane mielone
Przygotowanie farszu do kotletów.

3. W tym czasie, co pieką się nam kotlety robimy farsz, obieramy jajka, drobno kroimy, dodajemy żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, umytego, pokrojonego w kostkę pomidora, majonez, sól oraz pieprz. Farsz dokładnie mieszamy i napełniamy otwory w upieczonych kotletach.

III

4. Paprykę myjemy, osuszamy, drobno kroimy i dekorujemy wierzch mięsa.

5. Chwilkę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku tak około 10 minut.

6. Danie gotowe.

7. Smacznego.


Tagi:

dania