Sposób przygotowania:
Faszerowane mieloneI
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
2. Z mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży otwór, najlepiej szklanką i pieczemy 30 minut w 180°C.
II
3. W tym czasie, co pieką się nam kotlety robimy farsz, obieramy jajka, drobno kroimy, dodajemy żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, umytego, pokrojonego w kostkę pomidora, majonez, sól oraz pieprz. Farsz dokładnie mieszamy i napełniamy otwory w upieczonych kotletach.
III
4. Paprykę myjemy, osuszamy, drobno kroimy i dekorujemy wierzch mięsa.
5. Chwilkę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku tak około 10 minut.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2
mocsłodkości
Czekoladka 2