2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Mielone nadziewane serem camembert

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Klasyczne mielone zawsze można odmienić, te nadziewane aromatycznym serem camembert z ziołami to propozycja na pyszny obiadek.

Mielone nadziewane serem camembert

Składniki:

Mielone nadziewane serem camembert

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 3 krążki sera camembert z ziołami
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sałata do podania

Sposób przygotowania:

Mielone nadziewane serem camembert
Czerstwą kajzerkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wbić jajka, dodać posiekaną drobniutko cebulkę , doprawić masę mięsną solą pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego, wyrobić dobrze łyżką.

Formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć w dłoni, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, jeszcze ciepłe przeciąć wzdłuż na połowę.

Ser camembert przeciąć delikatnie wzdłuż na połówki, włożyć w środek przeciętego kotleta, poczekać chwilę aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać na sałacie  od razu.

Smacznego!