Sposób przygotowania:
Mielone nadziewane serem camembert
Czerstwą kajzerkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wbić jajka, dodać posiekaną drobniutko cebulkę , doprawić masę mięsną solą pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego, wyrobić dobrze łyżką.
Formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć w dłoni, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, jeszcze ciepłe przeciąć wzdłuż na połowę.
Ser camembert przeciąć delikatnie wzdłuż na połówki, włożyć w środek przeciętego kotleta, poczekać chwilę aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać na sałacie od razu.
Smacznego!
Formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć w dłoni, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, jeszcze ciepłe przeciąć wzdłuż na połowę.
Ser camembert przeciąć delikatnie wzdłuż na połówki, włożyć w środek przeciętego kotleta, poczekać chwilę aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać na sałacie od razu.
Smacznego!
misia5
Marika-
Holly
2milutka
myślę że tak :)