superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Faszerowane muszelki makaronowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo fajne danie na spotkanie ze znajomymi.

Faszerowane muszelki makaronowe

Składniki:

Faszerowane muszelki makaronowe

 

  • 250 g mięsa mielonego z szynki
  • 200 g pieczarek
  • 1/5 cebuli
  • sól morska do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pieprz młotkowany
  • czosnek granulowany do smaku
  • makaron muszelki 1/2 opakowania 250 g
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania:

Faszerowane muszelki makaronowe
Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie około 15 minut, odcedzamy i układamy w naczyniu, w którym będziemy go podawać. Pieczarki i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą, czosnkiem granulowanym i dosłownie odrobiną pieprzu ziołowego, bo pod koniec smażenia dodajemy pieprz młotkowany. W trakcie smażenia dodajemy też mięso. Całość dokładnie mieszamy i napełniamy naszym farszem muszelki makaronowe.