LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

faszerowane pałki kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z takim nadzieniem surówka jest zbędna.

faszerowane pałki kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

faszerowane pałki kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

faszerowane pałki kurczaka
Z udek usunąć kości, oprószyć Vegetą. Odstawić, najlepiej na noc. Cukinię i papryki umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Doprawić Maggi, solą i pieprzem, ostudzić i odsączyć z masła. Tak przygotowanym farszem nadziewać nóżki kurczaka i spiąć patyczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać masłem z patelni. Piec pod przykryciem przez 40 minut w 200°C. Następnie odkryć i podpiekać jeszcze przez 15 minut, by mięso się zrumieniło. Podawać z ziemniakami lub dynią po mazursku.
faszerowane pałki kurczaka
Panierowanie wyluzowanych pałek kurczaka.
faszerowane pałki kurczaka
Podsmażanie na maśle cukinii z papryką do kurczaka.
faszerowane pałki kurczaka
Faszerowanie udek podsmażonymi warzywami.
faszerowane pałki kurczaka
Przygotowanie do pieczenia faszerowanych udek.