iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smakują nie mniej smacznie również na zimno. Sosy możemy podawać różne w zależności od gustu np. pomidorowy.

Faszerowane papryki

Składniki:

Faszerowane papryki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki
Papryki przecinamy na dwie części wyjmujemy nasiona oczyszczamy. Pieczarki kroimy w kostkę smażymy razem z drobno pokrojonym kalafiorem. Ryż gotujemy na pół twardo mieszamy z warzywami solimy oraz pieprzymy. dodajemy posiekany koper, mieszamy, następnie nakładamy w każdą paprykę porcję farszu. Wkładamy do piekarnika pieczemy 30 min w temp 180 stopni, po wyjęciu z piekarnika polewamy papryki sosem wykonanym z majonezu jogurtu oraz rozgniecionego czosnku.

Tagi:

ryż papryka