kaha87ha

kaha87ha

Kucharz
[Przepisów: 16]

Faszerowane pieczarki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Te pieczarki to doskonała przekąska lub przystawka

Faszerowane pieczarki

Składniki:

Faszerowane pieczarki

 

  • 6 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ser żółty
  • olej
  • Potrzebne przyrządy:
  • deska do krojenia
  • nóż
  • patelnia
  • łyżka
  • naczynie żaroodporne lub brytfanka

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki
Wycinamy z pieczarek nóżki a kapelusze oczyszczamy, ewentualnie obieramy. Kapelusze blanszujemy* a nogi drobno szatkujemy. Smażymy na oleju cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodajemy do niej pokrojone nogi i smażymy do odparowania wody, następnie odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy już przestygnie mieszamy z bułką i surowym jajkiem, takim farszem faszerujemy kapelusze. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się roztopi i ładnie zarumieni. My jemy je z ketchupem. SMACZNEGO!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk. :) *blanszowanie - wrzucanie na chwilę na wrzątek