iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Stanowią pyszną przekąskę gdy nie jesteśmy głodni a jednak coś byśmy schrupali na jeden kęs, u nas w tej roli świetnie się sprawdzają.

Faszerowane pieczarki

Składniki:

Faszerowane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki
Pieczarki oczyszczamy, wyjmujemy ogonki, paprykę, szczypior drobno siekamy, mięso smażymy chwilę, kuskus zaparzamy wrzątkiem osolonym, w razie nadmiaru płynu odlewamy go. Łączymy składniki, solimy, pieprzymy, wbijamy jajko, mieszamy. Pieczarki faszerujemy i posypujemy startym serem. Zapiekamy 20 min. w temp. 160 stopni.