Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Faszerowane piersi z kurczaka.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię drób więc często gości na moim stole.

Faszerowane piersi z kurczaka.

Składniki:

Faszerowane piersi z kurczaka.

 

  • 3 piersi z kurczaka
  • 25-30 dkg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • Tarty ser żółty
  • Oliwa
  • Wegeta
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowane piersi z kurczaka.
Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie talarki,cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy do tego dodajemy pieczarki i smażymy doprawiamy pieprzem i wegetą do smaku.Piersi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym,pierś nacieram wegetą ( można też natrzeć ziołami ) z boku nacinamy pierś aby utworzyła się kieszonka do kieszonki nakładamy gotowy farsz i spinamy wykałaczką układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą,pieczemy ok 20-30 minut w rozgrzanym piekarniku na 180stopniC od czasu do czasu polewając je oliwą w której się pieką.Przed wyciągnięciem posypujemy żółtym serem aby się roztopił.Smacznego.