iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowane podudzia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smakują takie udka wszystkim są soczyste dzięki farszowi pieczarkowemu, przepis na to danie opracowałam sama, lubię wymyślać nowe dania szczególnie mięsne.

Faszerowane podudzia

Składniki:

Faszerowane podudzia

 

  • 0,5 kg pieczarek,
  • 2 kg podudzi,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • łyżka posiekanego kopru(może być suszony),
  • kilka plastrów żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane podudzia
Wyjmujemy z udek kości, obsypujemy przyprawami, odstawiamy no godzinę do lodówki Pieczarki myjemy, bardzo drobno siekamy, możemy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odrobinę solimy, mieszamy z koprem, smażymy do odparowania wody Podudzia lekko rozbijamy, rozsmarowujemy na długości każdego farsz pieczarkowy, kładziemy na brzegu kawałek sera, zwijamy w rulon. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 40 min w temp. 170 stopni.

Tagi:

sery ser