Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Faszerowane pomidory mięsem mielonym.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przekąski które mój mąż lubi najbardziej.

Faszerowane pomidory mięsem mielonym.

Składniki:

Faszerowane pomidory mięsem mielonym.

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory mięsem mielonym.
Pomidory myjemy,ścinamy wierzchy i wydrążamy miąższ. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie aż lekko się ze szkli dodajemy mięso mielone do cebulki w trakcie smażenia doprawiamy pieprzem i wegetą.Pomidory w środku oprószamy pieprzem i dodajemy do nich farsz z mięsa,przykrywamy plastrami boczku i odciętym wierzchem pomidora. Układamy pomidory w naczyniu żaroodpornym,wkładamy 2 łyżeczki masła i wlewamy 1/4 szklanki wody pieczemy ok 30 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180stopniC. Po upieczeniu skórka z pomidorów ładnie odejdzie.Smacznego.