aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Faszerowane Portobello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki wegański obiad dla 1-2osób. Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, jednak bardzo smaczne – Faszerowane Portobello.

Faszerowane Portobello

Składniki:

Faszerowane Portobello

 

  • 2 duże grzyby portobello
  • 4 suszone pomidory
  • kawałek wegańskiego żółtego sera (lub zwykłego żółtego)
  • posiekana natka pietruszki
  • oliwa
  • duży ząbek czosnku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowane Portobello

ETAP 1:

Faszerowane Portobello
Pieczarki przed włożeniem do piekarnika.

Pieczarki obrać, oddzielić kapelusze od nóżek które drobno posiekać razem z pomidorami i czosnkiem, podsmażyć na łyżce oliwy. Wszystko razem wymieszać z pietruszką i serem.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić kapelusze grzybów i zapiec w 170 stopniach (termoobieg) przez około 10-12 minut.