malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane roladki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne danie obiadowe, świetnie smakuje z ziemniakami oraz bukietem surówek. Są bardzo miękkie i aromatyczne.

Faszerowane roladki

Składniki:

Faszerowane roladki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane roladki
Schab kroimy w plastry, rozbijamy, solimy pieprzymy, obsypujemy papryką. Pieczarki siekamy smażymy na łyżce oleju do czasu odparowania wody. W każdy plaster schabu układamy dwa słupki żółtej papryki dwa czerwonej oraz porcję pieczarek, zwijamy jak krokiety żeby nie było widać żadnego otworu. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, smażymy 15 min z każdej strony na złoto.