SUPERPRZEPIS

Faszerowane Skrzydełka

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Faszerowane Skrzydełka Więcej zdjęć (5)

Pyszniutkie skrzydełka z lekko ostrym farszem ,mniam,mniam :-)

Składniki:

Faszerowane Skrzydełka

 

  • 6 sztuk skrzydełka z kurczaka
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • 1 łyżka sos sojowy-ciemny
  • 1 pierś z kurczaka pojedyncza (zmielona)
  • 1 garść nać piertuszki (posiekana)
  • 1 ząbek czosnek
  • papryka słodka czerwona (wg.uznania)
  • przyprawa do kurczaka złocista(wg.uznania)
  • oliwa

 

  • Ponadto:

 

  • Ostry nożyk !!! ;)

Sposób przygotowania:

Faszerowane Skrzydełka
Skrzydełka myjemy -osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie je trybujemy ( u mnie to były wszystkie kości aż do lotki) Ja robiłam to pierwszy raz i zajeło mi to aż 39 minut z zegarkiem na ręku hihi ^^ Papryczkę myjemy i usuwamy nasionka ,cebule i czosnek obieramy. Wszystko kroimy dość drobno. Na patelnię wrzucamy pokrojone warzywa z posiekaną pietruszką (lekko solimy i pieprzymy) i podsmażamy do miękkości -mieszając.Do miski wkładamy zmielone mięso z piersi kurczaka dodajemy warzywa,doprawiamy i mieszamy. Następnie tym farszem nadziewamy nasze skrzydełka.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy skrzydełka,posypując je przyprawą do kurczaka i papryką słodką.Pieczemy 60 minut.Pierwsze 30 pod przykryciem następnie odkrywamy,przekładamy na drugą półkę od góry i pieknie podpiekamy następne 30 minut,w miedzyczasie przekręcając . I gotowe. SMACZNEGO . . . .
Faszerowane Skrzydełka
Na patelnię wrzucamy pokrojone warzywa z posiekaną pietruszką (lekko solimy i pieprzymy) i podsmażamy do miękkości -mieszając
Faszerowane Skrzydełka
Do miski wkładamy zmielone mięso z piersi kurczaka dodajemy warzywa
Faszerowane Skrzydełka
Do miski wkładamy zmielone mięso z piersi kurczaka dodajemy warzywa
Faszerowane Skrzydełka
Tak przygotowane skrzydełka wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180*C i pieczemy 60 minut.