kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Faszerowane udka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne danie ale jest naprawdę trudne do zrobienia.

Faszerowane udka

Składniki:

Faszerowane udka

 

  • 1,8 kg udek z kurczaka
  • 30 dkg karkówki
  • mleko1/2 bułki
  • 1 łyżka masła
  • 15 dkg smalcu
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka
Z udek delikatnie zdejmujemy skórkę tak by jej nie uszkodzić.Obieramy mięso od kości i mielimy je razem z karkówką i bułką namoczona i wyciśnięta z mleka.Dodajemy do mięsa masło, jajko, posiekana natkę pietruszki i przyprawy. wypełniamy przygotowane skórki z udek i pieczemy je 30 minut w temperaturze 180*C. Podajemy z ziemniakami i surówka lub z frytkami i ketchupem. Smacznego!