jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

faszerowane ziemniaki doskonałe na letni obiad

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

Faszerowane ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki
Ziemniaki wyszorować, gotować w osolonym wrzątku 25-30 minut. Sucharki drobno pokruszyć. Pomidory, umyć, zdjąć skórkę. usunąć środki z pestkami, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę, obrać, posiekać. Ser pokroić w kostkę. Wymieszać składniki z jajkiem, doprawić. Odlać wodę , odciąć górę z ziemniaków. Wydrążyć je łyżeczką, miąższ wymieszać z farszem. Napełnić ziemniaki nadzieniem, ułożyć na natłuszczonej blasze.
Piec 25 minut w temp. 200 stop. C..