Sposób przygotowania:
Faszerowane ziemniaki stasiulki
Pietruszkę opłukać i drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Następnie wrzucić do garnuszka z rozgrzanym masłem na ok. 10 minut. Ziemniaki umyć i wyszorować dokładnie szczotką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Następnie ziemniaki poprzekrawać na pół. Łyżeczką powybierać miąższ a następnie zmiksować z blenderze. Masę ziemniaczaną połączyć ze śmietaną, pieprzem, solą, pietruszką, jajkami, tartym serem i grzybami. Tak przygotowaną masą faszerować ziemniaki. Następnie pospać bułką tartą i oprószyć wiórkami z masła. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika i piec ok. 20 minut.