malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane żółte papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Papryki możemy podawać posypane żółtym serem lub bardziej kaloryczna wersja z ulubionymi sosami, ja jednak wolę bardziej dietetyczne bez dodatków i tak są pyszne.

Faszerowane żółte papryki

Składniki:

Faszerowane żółte papryki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane żółte papryki
Papryki parzymy w gorącej wodzie kilka minut. Bób, ryż gotujemy na półtwardo. Papryki należy przekroić wzdłuż na dwie części, wyjmujemy gniazda nasienne. Ryż mieszamy z wyłuskanym bobem, posiekanym szczypiorem, przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, masłem i majonezem. Papryki od wewnątrz smarujemy oliwą, napełniamy farszem, i na wierzchu układamy kawałki papryczki chili, pieczemy 30 minut. w temp. 160 stopni.

Tagi:

ryż papryka