malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowany kalafior

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kalafior świetnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Do farszu mięsnego możemy dodawać ulubione przyprawy.

Faszerowany kalafior

Składniki:

Faszerowany kalafior

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany kalafior
Kalafior gotujemy na półtwardo, paprykę kroimy w kostkę, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę siekamy. Wyrabiamy mięso z papryką, marchewkami, natką, solą, pieprzem, jajkami oraz bułką. Z kalafiora należy odkroić środek tak aby zostały cienkie różyczki. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym tworząc kule, utykamy w nie różyczki formując całość kalafiora. Ma wyglądać jak faszerowany mięsem kalafior. Pieczemy 40 minut w temp. 170 stopni. Gdy kalafior lekko przestygnie to kroimy go w plastry.