Sposób przygotowania:
Kalafior faszerowany mięsem
Mięso myję , dzielę na kawałki i mielę w maszynce.
Kalafiory myję i gotuję w osolonej wodzie , aby troszkę zmiękły (5-6 minut)Po ugotowaniu odcedzam.
Zmielone mięso przyprawiam, dodaję jajka i namoczoną w mleku bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiam. Tak przygotowanym mięsem faszeruję kalafiory.
Kalafiory nadziane mięsem układam w naczyniu żaroodpornym, na dno wlewam olej, około 3 łyżki. Wierzch smaruje majonezem i ketchupem i posypuję serem.
Zapiekam 60 – 65 minut w 180 st. C, 50 pod przykryciem, 10 -15 min odkryte .
Z wytworzonego płynu można zrobić sos, dodając koncentrat pomidorowy , następnie zagęścić .
*zainspirował mnie przepis z blogu: bronislawa70.blox.pl
Kalafiory myję i gotuję w osolonej wodzie , aby troszkę zmiękły (5-6 minut)Po ugotowaniu odcedzam.
Zmielone mięso przyprawiam, dodaję jajka i namoczoną w mleku bułkę tartą, całość dokładnie wyrabiam. Tak przygotowanym mięsem faszeruję kalafiory.
Kalafiory nadziane mięsem układam w naczyniu żaroodpornym, na dno wlewam olej, około 3 łyżki. Wierzch smaruje majonezem i ketchupem i posypuję serem.
Zapiekam 60 – 65 minut w 180 st. C, 50 pod przykryciem, 10 -15 min odkryte .
Z wytworzonego płynu można zrobić sos, dodając koncentrat pomidorowy , następnie zagęścić .
*zainspirował mnie przepis z blogu: bronislawa70.blox.pl
BĄBELEK85
zbysiowa
Dziękuję ;)
kołczu
zbysiowa
Sosu jest sporo, zapraszam :)
Ewa
zbysiowa
Dziękuję :)
agabi22
zbysiowa
:)
msewka
zbysiowa
My tez:)