monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Faszerowany kurczak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Robi wrażenie taki kurczak bez kości.

Faszerowany kurczak

Składniki:

Faszerowany kurczak

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany kurczak
Kurczaka myjemy,wyjmujemy z niego wszystkie kości przez jak najmniejsze nacięcie,nacieramy przyprawami i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.Wątróbke myjemy usówamy błonki,mielimy , pieczarki tak samo,do tego dodajemy jajka,bułkę i poszatkowaną pietruszkę,doprawiamy.Farsz wkładamy do środka kurczaka,spinamy ,a najlepiej zszywamy.Wkładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy połową szklanki wody,zapiekamy 60-80 min w ok 180"C, dość często podlewając sosem(mięsko nie jest wtedy suche)