Sposób przygotowania:
Faszerwowane młode ziemniaki
Ziemniaki, myjemy, skrobiemy ze skórki. Ziemniaki kroimy na pół i wydrążamy. Piekarnik nagrzewamy do 190-200 stopni C. Na patelni na połowie masła podduszamy posiekane grzyby. Do grzybów dodajemy cebulę i jeszcze chwilę dusimy. Po 5 - 7 minutach grzyby będą gotowe. Dodajemy śmietanę i dusimy do ponownego zagotowania. Farsz doprawiamy do smaku.Wcześniej przygotowane połówki ziemniaków układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki posypujemy w środku przyprawiamy. Do każdej połówki wkładamy po wiórku masła. Polówki napełniamy farszem grzybowym. Posypujemy parmezanem.i pieczemy około 35 minut.Ziemniaki po upieczeniu posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami i podajemy z danem głównym.
kasia900
Jem często i nie narzekam na problemy z wagą - po prostu nie zalewam ich skwarkami i tłustymi sosami :)