KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Faworki wieprzowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tradycyjne schabowe podane w inny sposób.

Faworki wieprzowe.

Składniki:

Faworki wieprzowe.

 

Sposób przygotowania:

Faworki wieprzowe.
Schab umyć, osuszyć, wykroić 4 kotlety. Kotlety oprószyć solą i lekko otłuc tłuczkiem. Każdy kotlet przeciąć ostrym nożem wzdłuż środka. Mięso wywinąć w podobny sposób jak faworki. Jajka umyć, sparzyć wrzątkiem, wybić do miski. Do jajek dodać przyprawy, rozkłócić. Kotlety panierować najpierw w jajku , a następnie w bułce tartej. Przygotowane kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu.