petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Faworki z indyka 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny przepis na przepyszne faworki z indyka

Faworki z indyka 6

Składniki:

Faworki z indyka 6

 

  • 80 dag piersi indyczej,
  • 2 jaja,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia,
  • sól czosnkowa, pieprz, imbir, curry

Sposób przygotowania:

Faworki z indyka 6
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na długie prostokątne plastry grubości około 1 cm. Natrzeć przyprawami, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Na środku każdego prostokąta zrobić 2-3 cm nacięcie i przewinąć tak jak faworki. Jaja roztrzepać widelcem na talerzu. Mięso maczać w jaju i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kłaśc na gorącym oleju faworki z indyka, smazyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.