Sposób przygotowania:
Feta z kurczakiem w warzywnym risotto1.

Rozgrzałam patelnię, wlałam olej z pestek winogron. Potem pokroiłam na plastry szalotkę i przysmażyłam na patelni.
2.

Przygotowałam ryż do risotta, który następnie wsypałam na patelnię i zeszkliłam go.
3.

W gorącej wodzie rozpuściłam przyprawę do dań, a potem partiami dolewałam do ryżu.
4.

Jedną średnią cukinię umyłam pod bieżącą wodą, potem ją obrałam ze skóry i pokroiłam w kostkę. Dodałam ją do ryżu i wymieszałam łyżką drewnianą.
5.

Wędzonego kurczaka obrałam z kości, a następnie pokroiłam go na mniejsze części. Potem dodałam do risotta i znowu wymieszałam łyżką.
6.

Doprawiłam świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz solą do smaku.
7.

Otworzyłam mała puszkę kukurydzy konserwowej i odsączyłam z zalewy na sitku, a potem do dałam do risotta.
8.

To samo zrobiłam z groszkiem konserwowym, który również dodałam do risotta i wymieszałam łyżką.
9.

Na samym końcu pokroiłam w kostkę ser feta i dodałam do risotta. Wszystko dokładnie wymieszałam łyżką drewnianą.
10.

Gotowe risotto przełożyć do miseczek lub na talerze i podawać od razu. Smacznego !