Sposób przygotowania:
Feta z kurczakiem w warzywnym risotto1.
Rozgrzałam patelnię, wlałam olej z pestek winogron. Potem pokroiłam na plastry szalotkę i przysmażyłam na patelni.
2.
Przygotowałam ryż do risotta, który następnie wsypałam na patelnię i zeszkliłam go.
3.
W gorącej wodzie rozpuściłam przyprawę do dań, a potem partiami dolewałam do ryżu.
4.
Jedną średnią cukinię umyłam pod bieżącą wodą, potem ją obrałam ze skóry i pokroiłam w kostkę. Dodałam ją do ryżu i wymieszałam łyżką drewnianą.
5.
Wędzonego kurczaka obrałam z kości, a następnie pokroiłam go na mniejsze części. Potem dodałam do risotta i znowu wymieszałam łyżką.
6.
Doprawiłam świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz solą do smaku.
7.
Otworzyłam mała puszkę kukurydzy konserwowej i odsączyłam z zalewy na sitku, a potem do dałam do risotta.
8.
To samo zrobiłam z groszkiem konserwowym, który również dodałam do risotta i wymieszałam łyżką.
9.
Na samym końcu pokroiłam w kostkę ser feta i dodałam do risotta. Wszystko dokładnie wymieszałam łyżką drewnianą.
10.
Gotowe risotto przełożyć do miseczek lub na talerze i podawać od razu. Smacznego !