Sposób przygotowania:
Fettuccine na jesienną nutę
Makaron ja użyłam razowego gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy .Odstawiamy. Paprykę kroimy w paski. Cebulę w piórka. Czosnek wyciskamy . Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę białą ,dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną paprykę i cukinię .Mieszamy smażymy. Podlewamy 1/2 szklanki bulionu warzywnego i dodajemy malutkie pieczarki. Dusimy pod przykryciem. Następnie wlewamy sos pomidorowy z butelki,może być gęsty sok pomidorowy . Doprawiamy pieprzem paprykami słodka i ostrą ,cukrem i solą do smaku .Dusimy jeszcze chwile. Podajemy sos z wcześniej ugotowanym makaronem .Ozdabiamy kiełkami brokuła.