iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Fettuccine na jesienną nutę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Fettuccine na jesienną nutę

Fettuccine na jesienną nutę

Składniki:

Fettuccine na jesienną nutę

 

 

Sposób przygotowania:

Fettuccine na jesienną nutę
Makaron ja użyłam razowego gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy .Odstawiamy. Paprykę kroimy w paski. Cebulę w piórka. Czosnek wyciskamy . Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę białą ,dodajemy wyciśnięty czosnek ,pokrojoną paprykę i cukinię .Mieszamy smażymy. Podlewamy 1/2 szklanki bulionu warzywnego i dodajemy malutkie pieczarki. Dusimy pod przykryciem. Następnie wlewamy sos pomidorowy z butelki,może być gęsty sok pomidorowy . Doprawiamy pieprzem paprykami słodka i ostrą ,cukrem i solą do smaku .Dusimy jeszcze chwile. Podajemy sos z wcześniej ugotowanym makaronem .Ozdabiamy kiełkami brokuła.

Tagi:

sosy cukinia