Sposób przygotowania:
Figi pieczone z boczkiem i serem pleśniowym
1. Figi umyj i odetnij koniuszki. Natnij na krzyż (jak na zdjęciu).
2. Do środka każdej figi nałóż odrobinę miodu gryczanego (miód można pominąć, figa i tak jest delikatnie słodka).
3. Ser pleśniowy pokrusz lub pokrój na kawałki , rozchyl figi i nałóż ser do środka.
4. Każdą figę owiń plastrem boczku (możesz też wykorzystać szynkę prosciutto).
5. Wstaw figi do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 - 12 minut.
2. Do środka każdej figi nałóż odrobinę miodu gryczanego (miód można pominąć, figa i tak jest delikatnie słodka).
3. Ser pleśniowy pokrusz lub pokrój na kawałki , rozchyl figi i nałóż ser do środka.
4. Każdą figę owiń plastrem boczku (możesz też wykorzystać szynkę prosciutto).
5. Wstaw figi do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 - 12 minut.
![Figi pieczone z boczkiem i serem pleśniowym Figi pieczone z boczkiem i serem pleśniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/figi-pieczone-z-boczkiem-i-serem-plesniowym-543618.jpg)
![Figi pieczone z boczkiem i serem pleśniowym Figi pieczone z boczkiem i serem pleśniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/figi-pieczone-z-boczkiem-i-serem-plesniowym-543619.jpg)
![Figi pieczone z boczkiem i serem pleśniowym Figi pieczone z boczkiem i serem pleśniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/figi-pieczone-z-boczkiem-i-serem-plesniowym-543620.jpg)
biedroneczki
cherry
Już posyłam ;)