SUPERPRZEPIS

Fileciki z czerwoną kapustą

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Fileciki z czerwoną kapustą

Roladki z delikatnego mięsa z kurczaka, faszerowane kapustą czerwona, otulone aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Dasz się skusić?

Składniki:

Fileciki z czerwoną kapustą

 

Sposób przygotowania:

Fileciki z czerwoną kapustą

I

Fileciki z czerwoną kapustą
Przygotowanie mięsa , mięso kroimy, rozbijamy i przygotowanie farszu warzywnego.

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, solę.
2. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, ogórki kroję w drobną kostkę, ser żółty ścieram na tarce. Warzywa z serem przekładam do miski wbijam jajko, doprawiam pieprzem oraz solą i mieszam.

II

Fileciki z czerwoną kapustą
faszerowanie roladek farszem warzywnym i zwijanie w roladki.

3. Na każdy kawałek mięsa nakładam warzywa z serem i zwijam w roladki.

III

Fileciki z czerwoną kapustą
owijanie mięsa boczkiem i ułożenie na papierze do pieczenia.

4. Mięso owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniki 30 minut w 180°C.

IV

5. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
6. Smacznego.