SUPERPRZEPIS

Filet drobiowy pod marchewkową pierzynką

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Filet drobiowy pod marchewkową pierzynką Więcej zdjęć (4)

Zapiekanka z filetu drobiowego pod marchewką - palce lizać !

Składniki:

Filet drobiowy pod marchewkową pierzynką

 

  • 2 Filety drobiowe
  • 4 duże marchewki
  • Mały słoik majonezu
  • Sól,
  • pieprz,
  • czosnek
  • tłuszcz do formy

 

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy pod marchewkową pierzynką
Marchewkę ścieramy na tarce na małych oczkach. Filety rozcinamy wzdłuż na pół i rozbijamy lekko, żeby były grube na przynajmniej 1,5 cm. Mięsko układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, delikatnie solimy, bo majonez też jest słony, dodajemy czosnek, smarujemy grubą warstwą majonezu, posypujemy całą porcją marchewki. Marchewkę z góry skrapiamy oliwką. Zapiekamy w piekarniku w tem 180 º ok. 40 minut. Pozornie nic…ale spróbujcie, bo naprawdę warto.
Filet drobiowy pod marchewkową pierzynką
Składniki potrzebne do przygotowania filetu pod pierzynką marchewkową
Filet drobiowy pod marchewkową pierzynką
W naczyniu do zapiekania układamy warstwe kurczaka i majonezu
Filet drobiowy pod marchewkową pierzynką
Całość posypujemy marchewką i zapiekamy przez około 40 minut

Tagi:

marchewka