Sposób przygotowania:
Filet drobiowy w wiórkach kokosa
Mięso myjemy kroimy na 2 porcje lecz nie rozbijamy zostawiamy w miarę grube tak około 1 cm i suszymy ręcznikiem papierowym. Obsypujemy lekko solą i mąką dokładnie z każdej strony. Oddzielamy żółtko od białka z jajka. Białko ubijamy na sztywno pianę i obtaczamy mięsko w piance delikatnie po czym obtaczamy w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzewamy masło tyle że nie na bardzo wysokiej temperaturze i smażymy z obu stron po malutku obracając. Jak już jest rumiane wkładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na jakieś 15 minut w 165 stopni przykryte folią aluminiową. Podajemy z gotowanym ryżem i kilkoma ziemniaczkami w ćwiarteczkach razem z cytryną którą polewamy mięsko na talerzyku lecz jak koś lubi to może z samym ryżem lub samymi ziemniaczkami. Życzę miłego gotowania i smacznego :)