Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny kawałek drobiowego mięsa. Filet z mozzarellą w koszulce z ziół jest idealnym pomysłem na obiad dla zwolenników ziołowego smaku :)

Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem

 

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek. Z jego grubszej strony nacinamy przez całą długość kieszonkę. Mozzarellę kroimy w podłużne paski. Filet faszerujemy mozzarellą, spinamy wykałaczkami. Następnie oprószamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi dość obficie. Wkładamy do parowara na około 25 minut.
Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem
Etap 1 filet z kurczaka nacinamy tworząc kieszeń
Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem
Etap 2 faszerujemy pierś serem mozzarella
Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem
Etap 3 filet oprószamy dość obficie ziołami
Filet drobiowy w ziołach prowansalskich z serem
Etap 4 filet układamy w parowarze i gotujemy