Sposób przygotowania:
Filet faszerowany warzywami i serem
Filety umyć, osuszyć i zrobić w każdym nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i oprószyć pieprzem i odłożyć. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić mieszankę i smażyć kilka minut. Doprawić do smaku, dodać bułkę tartą aby wchłonęła wszystkie soki i wymieszać.
Lekko przestudzić i dodać ser po czym ponownie wymieszać.
Farszem napełnić kieszenie filetów a potem obtoczyć je w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w bułce tartej.
Filety smażyć po kilka minut z każdej strony na większej ilości oleju ( oleju tyle aby filety były zanurzone do połowy ).
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać na gorąco.
Lekko przestudzić i dodać ser po czym ponownie wymieszać.
Farszem napełnić kieszenie filetów a potem obtoczyć je w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w bułce tartej.
Filety smażyć po kilka minut z każdej strony na większej ilości oleju ( oleju tyle aby filety były zanurzone do połowy ).
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać na gorąco.