zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2335]

Filet faszerowany warzywami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Smaczna propozycja obiadowa z piersi kurczaka z mieszanką chińską i serem. Do tego ziemniaki lub frytki oraz surówka i mamy pyszne danie.

Filet faszerowany warzywami i serem

Składniki:

Filet faszerowany warzywami i serem

 

Sposób przygotowania:

Filet faszerowany warzywami i serem
Filety umyć, osuszyć i zrobić w każdym nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i oprószyć pieprzem i odłożyć. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić mieszankę i smażyć kilka minut. Doprawić do smaku, dodać bułkę tartą aby wchłonęła wszystkie soki i wymieszać.

Lekko przestudzić i dodać ser po czym ponownie wymieszać.

Farszem napełnić kieszenie filetów a potem obtoczyć je w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w bułce tartej.

Filety smażyć po kilka minut z każdej strony na większej ilości oleju ( oleju tyle aby filety były zanurzone do połowy ).

Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać na gorąco.