paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Grillowany egzotyczny filet

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filet faszerowany melonem, bananem i figami z rozmarynem.

 Grillowany egzotyczny filet Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowany egzotyczny filet

 

Sposób przygotowania:

Grillowany egzotyczny filet
Filet opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem i naciąć w nim kieszenie przy pomocy noża, (podobnie jak robimy otwór do schabu aby nafaszerować go śliwką z tym że otwór ma wejście tylko z jednej strony). Banana obrać pokroić w plastry, melona obrać pokroić w kostkę figi również pokroić w plasterki. Owoce wymieszać dodając do nich rozmaryn i szczyptę soli morskiej. Fileta nadziewamy owocami i masłem (ja użyłam ziołowego). Następnie zapinamy otwór fileta wykałaczkami i oprószamy go pieprzem sola i rozmarynem. Grillujemy tak jak kto lubi na bardziej lub mniej wypieczone mięso.
 Grillowany egzotyczny filet
Banana obrać pokroić w plastry, melona obrać pokroić w kostkę figi również pokroić w plasterki. Owoce wymieszać dodając do nich rozmaryn i szczyptę soli morskiej.
 Grillowany egzotyczny filet
Fileta nadziewamy owocami i masłem (ja użyłam ziołowego).
 Grillowany egzotyczny filet
Następnie zapinamy otwór fileta wykałaczkami i oprószamy go pieprzem sola i rozmarynem.