MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z kurczaka z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny , soczysty filet faszerowany pesto.

Filet z kurczaka z pesto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka z pesto

 

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 2 łyżeczki pesto czerwonego
  • 1 mała cukinia
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do drobiu
  • 4 wykałaczki

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z pesto
Filet opłukujemy , usuwamy błony i delikatnie przekrawamy wzdłuż tworząc kieszeń.Mięso przekładamy do miski ,posypujemy przyprawami, dodajemy olej, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.Cukinię opłukujemy , suszymy i kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Wnętrze kieszeni smarujemy pesto a następnie filet spinamy wykałaczkami.Rozgrzewamy patelnię teflonową i smażymy mięso na małym ogniu z każdej strony po 5 minut. Mięso przekładamy na talerz, usuwamy wykałaczki i kroimy na pół.Na tej samej patelni smażymy plasterki cukinii , z każdej strony po minucie.Usmażone plastry cukinii zwijamy i podajemy razem z filetem.
Filet z kurczaka z pesto
Mięso opłukujemy , robimy kieszeń, posypujemy przyprawami , wlewamy olej i marynujemy.
Filet z kurczaka z pesto
Zamarynowane mięso faszerujemy pesto i spinamy wykałaczkami.
Filet z kurczaka z pesto
Mieso samzymy na rozgrzanej patelni po 5 minut z kazdej strony.
Filet z kurczaka z pesto
Cukinię kroimy w plasterki i smazymy na patelni.