Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet kurczaka w wiórkach kokosowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet z kurczaka panierowany w wiórkach kokosowych ma oryginalny smak

Filet kurczaka w wiórkach kokosowych

Składniki:

Filet kurczaka w wiórkach kokosowych

 

  • 1 filet z kurczaka,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • 4 łyżki wiórek kokosowych,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filet kurczaka w wiórkach kokosowych
Mięso z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Przygotowane mięso oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczać w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzać olej, wkładać panierowane mięso i smażyć z obu stron na rumiano.