SUPERPRZEPIS

Filet musztardowo-miodowy z migdałami

  • 3
  • agatab
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Filet musztardowo-miodowy z migdałami

z kilku produktów można zrobić bardzo smaczne i aromatyczne mięso do obiadu :)

Składniki:

Filet musztardowo-miodowy z migdałami

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 5 łyżek musztardy (ja użyłam musztardy w stylu amerykańskim)
  • 5 łyżek miodu płynnego
  • 1/3 szklanki orzeszków ziemnych
  • 1/3 szklanki migdałów
  • sól ziołowa
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Filet musztardowo-miodowy z migdałami
W naczyniu żaroodpornym układamy osuszone i przekrojone wzdłuż filety, posypujemy je delikatnie solą ziołową i przyprawą do kurczaka. W blenderze rozdrabniamy orzeszki i migdały. Do miseczki dajemy musztardę, miód, zmiksowane orzeszki z migdałami, mieszamy i smarujemy filety. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C i zapiekamy pod przykryciem 30 minut następnie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut.