Sposób przygotowania:
Filet na chlebek wg Dorci
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy wraz z olejem i przyrządzoną marynatą nacieramy filety z każdej strony. Takie filety wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy rękaw i odstawiamy do lodówki na ok jedną dobę. Następnego dnia wkładamy filety w rękawie do naczynia żaroodpornego lub blaszki i nastawiamy piekarnik na ok 150 stopni. Przed włożeniem mięsa do piekarnika nakłuwamy igłą kilka-kilkanaście razy rękaw na górze. Mięso pieczemy w temp 150 stopni przez około półtorej godziny. Gdy filet jest gotowy, czekamy aż wystygnie a następnie wyciągamy z rękawa. Przechowujemy oczywiście w lodówce. Taki filet jest bardzo smaczny na chlebek, jest soczysty, zastępuje nam wędliny ze sklepu które nie dorównają swojskiemu jedzonku ;) Życzę smacznego!