Sposób przygotowania:
Filet nadziewany węgierkami.
Oczyszczone filety nacinamy z boku robiąc w nich tzw kieszonkę. Węgierki kroimy na 0,5 cm prążki. Tak będzie nam łatwiej ładnie uformować nadzienie w kotlecie. Kieszonki posypujemy solą, czerwonym pieprzem i przyprawą do słodkiego. Wkładamy krążki śliwek i spinamy wykałaczką. Jajka doprawić colą i pieprzem. Kotlety panierujemy w jajku i bułce. Jeśli czas pozwala dajemy panierce lekko obeschnąć. Następnie smażymy na wolnym ogni z obu stron. Osączamy na ręczniku i podajemy jeszcze gorące.
reanja
edytaha
zufikowo
Ela Dz
edytaha
Hahahahaha :D
zbysiowa
Aparatka, hahhahahaaaaaaaaaaaaaa
Ela Dz
Tylko pamiętajcie...to mój patent:D:D