zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2412]

Filet panierowany otrębami i bułką tartą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

fileciki ze zdrowymi otrębami

Filet panierowany otrębami i bułką tartą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet panierowany otrębami i bułką tartą

 

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
  • sól do smaku
  • Panierka :
  • 5 łyżek otrąb pszennych prażonych
  • 10 łyżek bułki tartej
  • pieprz do smaku
  • Dodatkowo :
  • 3 jajka
  • olej do smażenia
  • mąka do obtaczania

Sposób przygotowania:

Filet panierowany otrębami i bułką tartą
Filety umyć, osuszyć i dowolnie pokroić a potem posolić. Bułkę tartą wymieszać z otrębami i pieprzem. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a mąkę wysypać na talerz. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w panierce. Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać z ulubionymi dodatkami.
Filet panierowany otrębami i bułką tartą
przygotowac wszystkie składniki kotletów
Filet panierowany otrębami i bułką tartą
po obtoczeniu w mące zanurzyć filety w jajku
Filet panierowany otrębami i bułką tartą
potem każdy z nich panierować w panierce
Filet panierowany otrębami i bułką tartą
i smażyć na oleju na złoty kolor podawać gorące