Sposób przygotowania:
Filet przekładany cebulką
Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz musztardą, po wierzchu posypać listkami majeranku i tak przygotowane mięso odstawić na minimum 30 min. Zamarynowane mięso usmażyć ma mięciutki, soczyste i rumiane, następnie lekko je przestudzić. Sałatka: Cebulę obrać i pokroić w piórka, zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli oraz szczypty pieprzu do gotującej się wody wrzucić pokrojoną cebulę i gotować około 1 min, następnie szybko odcedzić z gorącej wody i przelać zimną. Cebulę dokładnie odsączyć z wody i wystudzić, zimną wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzone mięso pokroić na skośne plastry i przekładać na zmianę z sałatką cebulową.